1 vecka och en dag

Imorgon är det exakt en vecka kvar till beräknad födsel! Men jag har dock inga stora förhoppningar om att det ska ske då, alla jag känner har typ gått över 2 veckor, så jag räknar med att göra detsamma, väntan blir nog så väldigt olidlig annars tror jag.

I fredags var det besök hos barnmorskan igen. Hjärtslag på 140, symfusmått på 32 och blodtryck på 105/60. Järnvärdet hade gått upp igen, jippi! Så nu behövs inga järntabletter mer. Ingen influensaspruta för mig, jag har bestämt mig så defintivt. Jag läste om någon läkare som är gravid, och hon ska inte heller ta vaccinet, så det känns som att det är en bra idé att skippa, särskilt med tanke på att det är så kort tid kvar, plus att jag inte jobbar längre och inte utsätts för lika mycket basilusker.

Igår hade jag och Jens myslördag! Först var vi och åt på Pacos, och sen gick på bio, "flickan som lekte med elden". Den var bra! Vi har läst böckerna bägge två, 2 av dem på bröllopsresan på Mauritius <3 Vi sa att det är kanske sista gången på ett bra tag som vi kan ta en sån där helkväll, man vet ju aldrig! Inte mig emot, vår bebis är sååå välkommen! För övrigt har helgen varit bra, men Jens mormor gick bort i fredagskväll kl 20. Hon var en mysig dam, full av liv, men på slutet har hon blivit allt mer krasslig. Till slut låg hon bara i sin säng och det var svårt att få kontakt med henne, så det var nog skönt för henne att få somna in. Så både min farmor och Jens mormor har gått bort under min graviditet.

Ha en fortsatt skön helg, själv är jag rätt så villrådig när det gäller dagar nu, är ju typ lördag varje dag!

Långledig!

Igår bestämde jag mig, eller rättare sagt, kroppen bestämde att nu är jag lite för trött för att orka med jobbet på samma nivå som innan. Så nu har jag tagit semester i 1½ vecka, sen är det beräknat datum för vår lill* klimp, och då börjar ju faktiskt föräldraledigheten. Nu ska jag alltså inte jobba (med undantag för att jag måste in en sväng imorgon) på 14 månader! Hur sjukt känns inte det? Just nu känns det  som jag kommer sakna jobbet en hel del, jag har nog typ världens roligaste jobb. Men samtidigt väntar ju den förmodligen häftigaste grejen i livet, jag ska bli mamma!!! När ska det sjunka in, så att man fattar? Det bor en människa i min mage! Magen är för övrigt större än störst, och har sjunkit ner en bra bit, vilket är rätt skönt, för halsbrännan har gett sig lite.

Vi har avslutat vår profylaxkurs som vi gick med söta Sandra och Gustav. Det var en bra kurs! Man fick många bra tips, och tankar och funderingar man hade innan känns som man fått svar på. Sista gången fick vi tips på lite olika förlossningsställningar, herregud, det kommer blir värre än ett maratonlopp!

Jens har haft lite panik på mig, för jag har inte packat bb-väskan riktigt klart än. Jag har jobbat så mycket, sen har jag bara varit trött. Men nu är det andra bullar, jag ska ta tag i det där! Kanske idag, eller kanske imorgon!? Vad seg man blir av att inte göra någonting :-)

Influensasprutan då? Ska man ta den eller inte? Jag kommer inte ta den, jag har 1½ vecka till beräknad födsel, och vaccinet börjar verka först efter 2 veckor, så det känns lite meningslöst. Jag tycker för övrigt att det känns sjukt läskigt att det är så lite testat. Tänk om man skulle skada bebisen på nåt vis? Nej, så för min del får det vara. Nu ska jag gå och fortsätta slappa en liten stund, sen kommer Jens mamma hit, vi ska äta lite lunch, jag ska göra kycklingbaguetter!

För övrigt har vi redan börjat få små fina kläder till vår lill* klimp, lite neutrala kläder så pyret har något att åka hem i från BB. Finns det nåt sötare än bebiskläder? Nä, knappast!

Oj vad man får veta av en graviditetskalender :-)

Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 26-Jan-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 02-Nov-2009 (Skorpionens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 36+4 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 2949 gram. *
  •  Bebisen är c:a 48.9 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 91% av graviditeten.
  •  Du har 23 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 26-Jan-2009 till 26-Apr-2009
  •  Din andra trimester varar från 27-Apr-2009 till 25-Jul-2009
  •  Din tredje trimester varar från 26-Jul-2009 till 02-Nov-2009

    Har varit hos barnmorskan idag, hjärtljuden var idag på 148! Och både bebisen och jag verkar må bra :-)

Profylax

Då har vi börjat på profylaxkurs Jens och jag! Jag tyckte att det skulle va en kul grej att göra något ihop, det känns som en bra och rolig grej innan vår stjärna anländer. Det började sådär, vi skulle synka ihop oss enligt kursledaren, vilket innebar att vi skulle dansa ihop, bland annat lite salsa. För er som känner Jens, han HATAR att dansa, haha!!! Han väste lite och sa "vi har väl inte anmält oss j*¤#a danskurs". Men det tog sig, efter det fick vi en massa bra tips och övningar som jag är helt säker på att vi kommer ha användning för. Vi går kursen ihop med Sandra och Gustav, vilket är jätteskoj! Vi var hemma hos dom i fredags, och såg deras nya mysiga hus. Dom bjöd på en helt fantastisk god plankstek,  och vi åt och åt och åt och åt. Dom är beräknade att få sin bebis den 15 oktober, så det börjar verkligen närma sig! Själv har jag snart gjort 36 fullgångna veckor och har bestämt att jag ska jobba i 3 veckor till, om jag fortsätter må bra. Tyvärr sover jag ruskigt dåligt nu, dels pga av halsbränna och dels för att jag har ganska många bollar i luften just nu.

Senast hos barnmorskan hade järnvärdet ökat till 122! Och symfusmåttet var på 31, så bebisen följer sin kurva fint. Hjärtslagen då! Jo, 138. Så nu har det pendlat från 135 till 152 vad nu det betyder!? Kille eller tjej? Jag har verkligen ingen aning....

RSS 2.0