Kicken i magen

Nu har jag kommit tillbaka till ett oerhört hett Örebro, efter en härlig semester vid kusten. Herregud, det är ju så varmt så man nästan flyter bort! Men det är härligt, jag älskar värmen, förutsatt att man har nån bra fläkt hemma.

Vår lilla bebbe i magen sprattlar runt som bara den, och när jag ligger ner så ser man hur magen rör på sig när den kickar loss. Nu har äntligen Jens fått känna av lill*n! Det är massa mys, nu märker man liksom på riktigt att det är något som faktiskt har ett litet bo inne i mig. Första gången jag själv kände av vår lilla skatt var nog nån gång under vecka 17-18, det var som ett fladder, en lite fjäril som flög omkring i magen. I vecka 20 kände jag sen den första lilla kicken, i vecka 22 har alltså både Jens och min mamma känt den lille rackarn röra sig. Visst är det väl coolt!? Lika unikt för alla förstås, men jag tycker det känns lite som ett mirakel...

Semester!

Nu är det faktiskt semester för vår del! Vi har börjat med en tripp till Karlskrona till mina föräldrar. Jens stannade till i onsdags, och jag är kvar än. Jens och hans släkt ska ha släktträff imorgon, och min mormor ska ha fest imorgon, för hon fyller 97 (!!!) år. Vi fick dela på oss, jag vägrar missa min fräcka mormors kalas. Det är helt fantastiskt att hon är så pigg. Hon bor själv i en 3a, har ingen hemhjälp och lagar sin egen mat varje dag. Tänk om man får bli en sån krutgumma!

Annars har vi haft helt fantastiskt väder! Jag försöker passa mig lite för solen, har en kompis som solade en hel del under graviditeten, och allt gick så bra så, men sommaren efter när barnet var fött, kom riktigt många pigmentfläckar över hela kroppen... De har inte gått bort än, så jag sparar mig litegrann. Mamma och jag har shoppat massor som vanligt, Jens tyckte kanske inte att det var lika kul som vi :-) Min lilla systerdotter Mirabell fyllde ett år på midsommardagen, så vi befann oss ute i Karlskronas skärgård, Järnavik, och hade massa mys med familj och vänner under hela midsommarhelgen.

Annars har jag gått in i vecka 22 i graviditeten. Jag mår bara fint, och känner nu den lilla minimänniskan sparka i magen dagligen, framför allt morgon och kväll när jag ligger still. Det sköna är också att man faktiskt börjar se gravid ut, inte bara sådär "småfet".

På söndag åker jag hem till Örebro igen. Jens och jag har väl inga direkta planer för semestern, men någon weekendtrip lär det väl bli iallafall. Jag tycker alltid det är lika jobbigt att åka från mamma och pappa, önskar såklart att det bodde myyycket närmre...


Mys på Wongs

Igår var jag och Jens och åt på Wongs, det måste verkligen vara stans bästa restaurang! Vi åt jättegoda spett med räkor, kyckling, fläskfilé och oxfile. Jag avslutade kvällen med en helt fantastisk chokladsufflé. Jag var något mätt sen om jag säger så, kändes som att jag skulle rulla ut från restaurangen. Ikväll är det tydligen fotboll, jag vet inte riktigt var vi ska se den men det visar sig.

Jens hade läst någonstans att nu när man är gravid i ungefär vecka 19 är det ett utmärkt test om ens partner nyper en riktigt hårt på insidan av låren, så ska man samtidigt försöka andas....lugnt.... Dum som jag är ibland....sa jag ok. Det började med att jag helt utan förvarning kände en ilande smärta på utsidan av låret, jag skrek till, och sa till dåren (min man) att han var tvungen att ta det lite lugnt och öka smärtan successivt. Jaha, då var det väl bara att försöka igen, han nöp tag på insidan av låret, och började lite lätt att nypa för att sedan ta i så att kinderna nästan skakade på karln. Ok, det gick sådär för mig, och jag kanske överdriver något om hur hårt det va :-) Men jädrar vad ont det gjorde, så nu har jag två nya blåmärken till min samling, ett på utsidan av vänster lår och ett på insidan. Bättre lycka nästa gång...

Ultraljud vecka 18

I måndags var vi på ultraljud! Det är så sjukt häftigt, även fast det inte var första gången vi såg den lilla minimänniskan. Det var en liten vilding i magen som vägrade ligga still. Efter lite tålamod från barnmorskan fick hon till slut mäta och se så att allt stod rätt till. Allt verkade bra! Jag tror också att jag har känt någonting i magen! Det kändes ungefär som att någon sitter och kittlar mig inuti magen, riktigt cool känsla! Jag har gått in i vecka 19 nu, och beräknat datum för förlossning är 2 november. Förlossning vill jag inte riktigt tänka på än tror jag. Det känns som det kommer bli väldigt mycket AJ. Jens var en stor koloss när han föddes, 4,7 kilo, hoppas det inte är ärftligt!

Fullt ös på jobbet med, snart semster, bara 3 veckor kvar. Sen är det dags för både ny tjänst och nytt kontor för mig! Det är mycket som händer nu.

I helgen har Jens och jag varit ihop i 6 år, jag fattar inte hur fort tiden går egentligen...

RSS 2.0