Villervalla!

Idag kom Lykkes kläder från Villervalla, åå vad fina grejer dom har!!! Jag vill bara köpa mer o mer o mer o mer. Attans att dom växer så fort bara, det blir ju bara en liten stund dom kan ha dom där fina kläderna. Lyllos mig som har en syster som har 3 tjejer, där har vi fått mycket kläder minsann!

Lykke på väg till farmor och farfar i ny overall och mössa


Äntligen!

Idag kunde vi äntligen ge oss ut på promenad, termometern visade på -7, och det var så skönt att komma ut. Lykke sov hela tiden. Vi har också haft besök av Sandra och Tyra, vi brukar ses varje tisdag och äta lunch och fika ihop. Men idag gick promenaden före fika, och vi var riktigt nöjda efteråt. Nu sover Lykke fortfarande i vagnen.

Lykke har fått ny overall, inhandlad på Mexx, fina barnkläder har dom minsann! Det blev en ny mössa också när vi ändå var igång. Det finns så vansinnigt mycket fint att handla till dom små liven.

I övrigt har jag fullt upp med dopinbjudningarna, borde kanske gjort en lättare variant...Nåja, jag hoppas att jag blir klar i veckan så dom kommer iväg. Men gud vad folk det blir! Det är väl så, både Jens och jag har stort släkt, och några kompisar vill man förstås bjuda också.

Kallt..

Ska kylan aldrig ta slut? Tittar på termometern som visar -17,5!!! Enligt BVC ska vi inte ta ut Lykke när det är över -10, allt för hennes små luftrörs skull. Bäst att lyssna såklart, men oj vad jag tycker det är skönt med promenader på dagarna, så det saknar man verkligen när det blir sådär rasande kallt. Har man inget inplanerat blir det lätt att man lallar runt i morgonrocken lite för länge. Skönt visserligen, men alltid bra med motion! Där kommer ju kampen mot graviditetskilona in. Helt otroligt har jag bara ett kilo kvar till min inskrivningsvikt! Men det skulle inte skada om ytterligare 4-5 kilo råkade rinna av mig i bara farten.

Idag har vi varit hos Lykkes farmor och farfar och ätit gott och blivit ompysslade. Nu är Lykke och jag själva, Jens spelar innebandymatch. Lilltjejen sover gott i vår säng än så länge, och då passar jag på att nätshoppa lite till henne. Villervalla har rea, behöver jag säga mer...

Ingen hit...

Nä, spjälsängen var verkligen ingen hit. Lykke "sov" i spjälsängen från 12 till 3. Ungefär varje kvart var jag tvungen att resa mig, antingen för att bara hålla en hand på henne, eller för att sätta i nappen. Så vid 3 gav jag upp och la henne i vår säng. Då var hon pigg som aldrig förr och ville definitivt inte sova. Så nån vidare sömn inatt har det inte blivit. Nu ligger hon dock och sover så sött, medan mamma och pappa har mörka ringar under ögonen :-)

Idag tänkte jag bege mig en sväng till Marieberg. Jag tänkte kolla in Polarn och Pyrets rea, och köpa papper för inbjudningskorten till dopet. Jag har försökt pumpa ur lite mjölk, men AJ vad ont det gjorde med Apotekets pump!!! Den är nog inte att rekomendera. Nån som har nåt bra tips på en bra pump? Avent Isis har jag hört bra saker om, kan det vara något kanske? Jag måste se till att pumpa lite, i mars ska ju Jens och Lykke vara själva en hel kväll när jag ska på melodifestivalen!

18 minus idag, det blir ytterligare en dag inomhus för vår lilla tjej.

Spjälsängens vara eller icke vara

Ja, nu har vi försökt med spjälsängen. Det gick väl sådär. Första timmara sov Lykke jättebra i den, sen var det dags för amning vid 12, och då har jag så svårt att lägga tillbaka henne. Så det blev ytterligare en natt tätt intill mamma för Lykke. Det är så sjukt mysigt! Visserligen sover jag inte lika bra som när hon ligger för sig själv, men eftersom Jens skulle upp och jobba idag så tyckte jag det var bäst att hon var lugn (skyller på det). Fortsättning följer, idag är det fredag så då kanske vi testar lite mer!

Vår lilla skatt



Lykke sover gott i korgen som farmor gjort iordning så fint.

Nytt år!

Tiden går, och både jul och nyår har passerat. Jul firade vi uppe i Hult med hela Jens släkt, och hade en jättemysig julafton. Lykke fick en massa fina julklappar, tack alla! Jag ska inte heller klaga, min kära man hade köpt ett jättefint smycke till mig, både som julklapp och som present för han tyckte jag var så duktig när Lykke kom till världen :-) Dessutom fick jag biljetter till melodifestivalen, andra chansen här i Örebro! Jag, Solveig och Pernilla ska gå, ska bli sååå kul!

2 dar innan julafton kom mamma och pappa hit. Då hade vi en egen liten julafton på kvällen. Fina paketer igen, tack så mycket! Dan efter kom min syster Sofie med hela familjen, och vi firade nyår ihop allesammans! Fullt ös var det, och Lykke var vaken vid 12-slaget. Vi åt god middag och hade det jättemysigt. Mamma och pappa sov här hos oss, Sofie och company fick låna Jens föräldrars hus, de är i Sälen. Perfekt var det minsann! Det hade blivit lite mycket att bo 10 personer på våra 96 kvm, det hade gått, men då alla stannade i 4 dar så var det perfekt att vi fick låna Solveig och Lennarts hus.

Lykke är så go, hon har börjat sova superbra på natten, peppar peppar ta i trä. I förgår sov hon i 6½ timma i sträck (!!!), nytt rekord. Då blir det att jag vaknar, nojig som jag är, och måste kolla så hon andas :-) Hon sover dock mellan oss fortfarande. Jag tror säkert det skulle gå att lägga henne i spjälsängen, egentligen var det mitt nyårslöfte, hon sover ju såklart i vårt rum då också... Men mamma Liselott har lite svårt att släppa sin lilla dotter. Enligt studier blir barn dessutom väldigt trygga om man har dom nära intill sig. Men jag vet, vi ska börja försöka med spjälsängen, åtminstone hennes första sovpass.

Idag har vi mysdag hemma, Jens är ledig från jobbet, som alla andra. Nu ska vi handla lite mat, och förmodligen passa på att hyra nån film. Man går inte gärna ut idag, 17 minus ute! Inatt var det en bra bit över 20. Det är visserligen mysigt med all snö, men inte behöver det väl vara så kallt!?

Snart är det dags att städa bort julen... Vill egentligen inte ta bort granen som jag döpt till Lykkes gran, det är bara rosa och lila dekorationer i den i år, så fint så!

RSS 2.0