Vart tog solen vägen?

Jag trodde på riktigt att våren var här igår. Lykke och jag var ute och gick, och såg både snödroppar och krokusar. Solen sken, och man kände sig riktigt lycklig i kroppen! Idag är det lika grått som innan och det finns inte tillstymmelse till sol.

Lykke har börjat sitta i sin gåstol. Hon har inte riktigt fattat hur man kommer framåt än, men den verkar vara helt ok att sitta i ett litet tag. Vi har också fortsatt med våra smakportioner. Mycket hamnar utanför, och ibland kväljer hon lite, men hon är så duktig! Det enda som är lite tokigt nu är att hon har börjat amma en gång till på natten, och jag känner mig helt färdig! Undrar just hur man fixade det när hon ammade varannan timma varje natt, och då 45 minuter per gång! Jag känner mig impad av mig själv när jag tänker tillbaka... Jag undrar om hon inte blir riktgit mätt nu, så jag kanske slår en pling till BVC och frågar om jag ska sätta till gröt eller kanske ersättning som sista mål. Nån som har något tips?

Nu går det fort, första helgen i maj flyttar vi hem till Solweig. Vårt hus får vi först i oktober, har vi tur så blir det september. Jag längtar efter vårt nya fina hus! Ska bli så kul att inreda och få det riktigt bra. Det jag längtar mest efter är alla garderobsutrymmen, för det kan man lugnt påstå att vi inte är bortskämda med i dagsläget. Hur mycket man än plockar är det svårt att hålla iordning i ett sånt här litet hus. I nya huset blir det perfekt, för då är alla sovrum på övervåningen, och bara kök,vardagsrum och toalett på nedervåningen. För att inte tala om att vi kommer få en groventré! Slippa alla j*kla skor innanför dörrn hela tiden! Nu låter jag som en medelålders gnällig morsa, men jag står för mitt uttalande...typ :-)

Ajajaj, Lykkes andra vaccination

Min lilla tjej fick sin andra vaccination i fredags. Det gick nog ganska bra egentligen, men jag är så fruktansvärt blödig, så jag började grina när dom stack henne. Hon skrek så min lilla ängel. Så fort hon såg BVC sköterskan igen började hon skrika lilla hjärtat. Till att börja med gick det bra, men framåt eftermiddagen förstod jag att hon började få riktigt ont. Det var sånt där "ontskrik" och absolut inte gnällskrik. Hon fick lite alvedon och blev genast bättre. Men hon hade två plåster på sina små ben, och på lördagen blev det till och med ett litet blåmärke från det ena sticket.

 Kvällen flöt på bra, Solweig var här och vi bakade pizza och mös för fullt. Jens var ute med några kompisar och drack öl. Gud vad irriterad jag blev på honom på natten. Han kom hem runt 2, och var nog lite lagom rund under fötterna :-) Men nu till den irriterande delen, när han har druckit en öl eller två (var kanske fler än så ;-) blir han expert på att SNARKA! Jag puttar på honom och ber honom lägga sig på sidan, han svarar "jaa", men ligger kvar i exakt samma ställning och fortsätter snarka. Så höll det på en stor del av natten. Nästa gång blir det soffan för honom.

I övrigt har helgen varit ganska lugn. Lördagen var lugn och mysig, Jens var lite bakis. Igår var vi hos Solweig och åt lite. Jag har faktiskt lyckats komma iväg och träna både lördag och söndag, känns riktigt bra!

Nu till helgens stora händelse: Lykke har ätit potatispuré för första gången!!! Vi provade första gången i lördags, och det gick riktigt bra! Likadant igår, hon mumsade i sig ett par teskedar. Så nu har jag gjort "storkok" med potatispuré och fryst in. Vi ska fortsätta idag, och hoppas att det går lika bra minsann!

Tidningen



I lördags var vi i tidningen med den här bilden.

Trevlig besök minsann!

Igår var Erika här med sin lilla Olivia, som redan hunnit bli så stor! Henne såg jag första gången när hon bara var några dar, och nu är hon verkligen stora tjejen! Vi tog en långpromenad, åt lunch och fikade ganska mycket :-) Precis som det ska va.

Lykke har suttit själv ännu längre nu! Gud vår lilla Lykkeliten är inte så liten längre! I eftermiddag ska vi träffa föräldragruppen, och få lära oss om att introducera mat. Det ska bli spännande! Jag velar lite fram och tillbaka om jag ska börja införa gröt som kvällsmål eller inte... Jaja, det visar sig. Jag har en tanke att om hon får gröt så slipper jag kanske amma på natten? Men det gör mig visserligen inte så mycket.

I morse vaknade vår lilla sessa 05,30, pigg och glad och låg och pratade för sig själv. Och som den goda fru jag är, tog jag upp henne och gick ut ur sovrummet och lät Jens sova vidare. Hoppas jag får igen det

Här har vi vår lilla godbit!




Tiden går

Tiden går fort, jag har varit här ifrån ett tag. Jens pappa lämnade oss väldigt hastigt i stor sorg och saknad den 15 januari. Livet är oerhört orättvist ibland, och jag känner att jag inte vill beröra ämnet, utan väljer att berätta om vår lilla tjej istället!

Lykke har hunnit bli nästan 5 månader, och på fredag är det dags för hennes andra vaccination, vid första fick hon ganska hög feber, över 39 grader, så jag kan ju inte säga att jag ser fram emot det. Dock ska det bli spännande att se hur mycket hon har gått upp! Så här har det sett ut sen hon föddes:
Hon föddes:
091028 Vikt: 2870 Längd: 46 cm
091102 Vikt: 2766
091106 Vikt: 2962
091113 Vikt: 3290 Längd: 49 cm, huvudomfång: 35,7 cm
091119 Vikt: 3600 Längd: 50,5 cm huvudomfång: 36,4cm
091204 Vikt: 4460 Längd: 53,5 cm huvudomfång: 37,7 cm
091230 Vikt: 5230 Längd: 57,5 cm huvudomfång: 39,6 cm
100125 Vikt: 6440 Längd: 59 cm huvudomfång : 41 cm
100226 Vikt: 7320 Längd: 62,5 cm

Vilken utveckling va, från pyttetjej till en riktigt stor tjej!

När Lykke var 3 månader kunde hon greppa saker riktigt bra. När hon var 3½ månad började hon skratta högt. När hon var 4 månader kunde hon rulla runt från både rygg till mage och från mage till rygg. Från mage till rygg händer inte så ofta, men från rygg till mage vrider hon och vänder mest hela tiden!

Lykke har också hunnit döpas. Till faddrar valde vi Jenny & Robert, känns som ett utmärkt val! Lykke klarade sig bra tycker jag, men nappen satt i hela tiden! Linda sjöng, så fint så fint! Hon började med Lykkeliten, och då var Madicken & Loovis med och sjöng första versen. Sen sjöng Linda Theos sång. Vi var så nöjda! Till psalmer hade vi valt "Du vet väl om att du är värdefull" och "Sov du lilla". Lykke döptes i Axbergs kyrka, där Jens & jag gifte oss. Vi fick en helt underbar präst s om heter Åsa. Efter dopet var vi i församlingshemmet och åt gott tillsammans.

Annars träffar vi Sandra & Tyra mycket, Tyra döptes i lördags och var så duktig! Vi leder också mamma barn gympan på Friskis, det är jättekul när Lykke är på humör :-)

Jag helammar fortfarande, och tänker fortsätta så länge det funkar, dock inte längre än när Lykke blir 6 månader.



RSS 2.0