Navel?

Vart tog min navel vägen? Jag tycker den har försvunnit på typ 2 dar!? Jag har alltid haft en navel som är väldigt mycket inåt, om ni fattar? Nu är den typ platt, konstigt. Idag har bebisen varit sjukt sugen på choklad, så det behovet har stillats, så nu är det dags att jäsa i soffan.

Tillbaks till verkligheten

Då har man börjat jobba igen efter 4 sköna veckors semester. Jag tycker ändå att det har gått förvånansvärt bra de 2 första dagarna. Visserligen tror man att man ska svimma när man öppnar sin mailbox, jag kan ju bara ana hur den kommer se ut när man har varit mammaledig ett år...

Min syster med familj har varit här i 4 dar. Syster, man och 3 döttrar, 1, 5 och 7 år gamla. Det har varit fullt ös vill jag lova! Vi har hunnit med lite mys i stadsparken, hargebadet och lek & buslandet. Det var jättemysigt att ha dem här! I lördags bjöd min fina svärmor hem oss till dem och bjöd oss alla på jättegod middag och efterrätt.

I fredags var jag och Jens hos barnmorskan. Jag fick väga mig, och har nu gått upp 6 kilo, tydligen rätt normalt (!!!). Hon mätte magen, som nu var 22 cm, också det normalt, helt enligt kurvan. Så skulle hon lyssna på hjärtslagen, och hon satte den där manicken mot magen, och precis när hon gjorde det vaknade lilla pyret till liv. Först en spark så att manicken åkte in i örat på barnmorskan, då log hon, sen en spark till, då log hon lite svagare, sen ytterligare en spark, och hon sa: Vilken vilde ni har!!! Hjärtslagen mätte iaf, under dessa aktiva sparkar på 142 slag. Vi fick lyssna på hjärtslagen inne i magen, och det var döcoolt, det lät som hela havet stormar där inne. Mina värden var bra, förutom järnvärdet.... Jag har trott att jag inte behöver äta några järntabletter, men värderna hade sjunkit riktigt ordentligt, så det är bara att börja knapra. Jag äter nefirex, som för övrigt smakar jord, jag gillar godis och jordgubbar bättre.

Storstädning, hormoner?

Igår rensade jag varenda garderob i hela huset. Det slutade med att det stod 9 (!!!) kassar med kläder som jag minsann inte tycker att Jens och jag använder längre. Jens kom hem till en överfull hall och undrade förmodligen vad jag sysslade med. Sen fick han lov att gå igenom de saker jag tänkt skänka av hans grejer. Han tog bara tillbaka 2 linnen och ett par byxor, så jag måste ha gjort ett rätt så bra jobb! Efter detta var jag helt slut, det tog verkligen hela dan. Jag hade tänkt att gå och träna igårkväll, men jag orkade bara inte. Det känns dock rätt viktigt att försöka röra på sig nu, vågen börjar stiga, och man vill helst inte att det ska dra iväg fööör mycket. Självklart ska man gå upp en hel del i vikt, men kommer man över 20 kilo totalt tror jag det blir lite onödigt mycket, iaf för mig. Sen är ju det där så individuellt hur mycket vatten man får o.s.v.

Idag kommer min syster med familj hit. De stannar till måndag morgon. Det blir fullt ös, de har 3 tjejer, 7, 5 och 1 år gamla. Det ska bli jättemysig att ses. Planer är väl att åka och bada någon dag om vädret tillåter, sen blir det väl säkerligen lek- och buslandet någon dag.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Jag ska ta prover, och förmodligen kommer vi nog få lyssna på bebisens hjärtljud för första gången! Hur spännande som helst. Nu ska jag dammsuga och städa badrummen, highlife.

Sista semesterveckan

Måndag igen, Jens har börjat jobba, men jag har en veckas semester kvar. Synd att vädret inte är som de 2 första veckorna på semestern... Idag regnar det iaf inte, så det är ju alltid ett plus. Helgen har gått åt till att lägga nytt tak i rummet där det är tänkt att lill*n ska bo sen. Det blev bra, Jens och hans pappa slet som bara den. Själv har jag börjat få någon form av idé att all lådor ska vara fina. Jag började i lördags med att riva ut alla lakan och påslakan för att vika om dem... Jag tycker själv att det låter lite sjukt. Men jag kunde iallafall konstatera att vi behöver mååånga fler garderober!!! Får se hur vi löser det. Idag ska jag baka kanelbullar, och fortsätta med min städning här hemma. Visst låter det lockande!?

Lill* pyret sprattlar runt i magen, fortfarande mest på morgon och kväll när jag ligger ner. Men har jag suttit ner ett tag kommer det allt en liten kick då och då. Fortfarande vecka 24, (23+6, beroende på hur man räknar) Vi har några kompisar som snart ska ha, Micke och Lotta ska väl ha vilken dag som helst, Henrik och Erika har beräknat datum 21 juli, och Jens syster och hennes kille Andreas är beräknade till den sista juli, kanske blir min födelsedag!?

Oslo baby!

Jens och jag har varit på en liten minisemester. Vi började i Jens föräldrars stuga i Sälen, där det blev vandring och fiske. Jens fick upp en ganska stor regnbåge som lades på grillen på kvällen. Jag smakade inte den lille rackarn, men övriga sällskapet sa att det smaka ruskigt bra. Han var allt lite stolt min karl :-)

Efter ett par dagar tog vi bilen och åkte till Oslo. Vi hade bokat rum på Grand Hotell, där det ingick en spa avdelning. Vi tänkte lyxa till det riktigt ordentligt, vem vet, det var kanske sista hotellvistelsen för bara oss två på ganska länge... Vi hade hur mysigt som helst, åt gott och mådde riktigt väl. Men jädrars vad dyrt det är i den där stan! Jag har ju bott där ett år, men då tjänade man ju därefter och kände väl inte av det på samma sätt. Vi var iallafall riktiga turister, vi åkte till Holmenkollen, tog en runda i Frognerparken och så var vi på friidrottsarenan, Bislet. Vi lyckades komma in på stadion på något vis, och kom ner till själva arenan. Jag tyckte det vore en kul idé att ta ett varv på 400-metersvarvet, Jens tyckte det var pinsamt. Men jag gjorde det iaf, och så tog jag ett hopp i längdhoppsgropen också när jag ändå var igång. Jens stod och gömde sig lite under tiden, haha.

I övrigt tycker jag att magen har vuxit ordentligt! Ett par mammajeans som var på tok för slappa över magen för bara några veckor sen sitter nu plötsligt bra. Vår lilla skatt i magen verkar vara ganska lugn av sig än så länge. Jag känner mest av den på kvällen och morgonen när jag ligger still. Under dagen kan man också känna några små sparkar, men det är inte lika kraftiga som de när jag ligger ner på rygg. Jag har läst i nån bok att man kan utläsa om barnet kommer bli en vilding en en lugnis utifrån hur den beter sig i magen, men det tror jag är för tidigt att säga. Jag är ju bara i vecka 24 än så länge.

Nästa vecka börjar Jens jobba igen, och jag är ledig då med! Sista veckan, sen börjar allvaret, nytt jobb och allt. Hoppas på lite bättre väder än den senaste veckan. Nu ska vi snart ta och bege oss till Jens favoritställe i hela världen - IKEA!

Vi har kontakt!

På morgonen brukar lilla pyret vara rätt så aktiv i magen, i morse gav jag den en liten liten puffoch fick en riktig kick tillbaka, önsketänkande kanske, men jag fick iallafall för mig att vi fick kontakt :-)

Igår var vi hemma hos Jens föräldrar och grillade, Jens syster med familj var också där. Det var en mysig kväll. Imorgon bär det av till Jens föräldrars stuga i Sälen, vi ska ut och vandra och fiska. Därefter sticker vi några dar till Oslo, det blir en mysig liten roadtrip för mig och Jens, kanske t.o.m sista semestern innan vi blir 3!?

Sommar och sol

Tänk att man för en gångs skulle lyckades pricka in semestern vid rätt tillfälle! 2 härliga veckor har det varit. Jag har 2 kvar efter denna, även om det inte ser ut att bli lika varmt och soligt då, så är jag faktiskt rackarns nöjd. Jag gör inte mycket vill jag lova. Tyckte precis att jag gjorde ett helt dagsverke när jag satte igång diskmaskinen.

I förggår var Jens och jag ute och cyklade. Vi tog en liten utflykt mot Karlslunds herrgård där vi stannade i solskenet och åt glass. Brevid oss stod ett par i 40 årsåldern, och jag lovar att jag inte överdriver om jag säger att de stod och grovhånglade i 40 minuter, säkert längre, för när vi cyklade därifrån var de fortfarande igång, haha. På kvällen åkte vi till Henrik och Erika, grabbarna kollade på speedway och jag och Erika satt och kikade på allsång på skansen och pratade. Det var supermysigt, det är bara typ 3 veckor kvar tills deras bebis kommer, och hon är så söt med sin mage!!

Min otroliga man är ute och målar vår veranda, jag fattar inte hur han orkar i värmen, jag måse nog göra något riktigt bra för honom...baka en äppelpaj kanske?

Bebisen sprattlar runt för fullt. Nu tycker jag att jag känner den allt oftare, och inte bara på kvällar och mornar, dock är det då det känns allra mest. Jag har gått in i vecka 23 nu, och har börjat kika lite i djungeln av gravidförsäkringar! Herregud, det är inte lätt. Men jag tror att det lutar åt IF, deras försäkring är lite dyrare men innehåller mer, så den blir det nog. Är det nån som har tips får ni gärna dela med er!

RSS 2.0