Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en härlig semester! Men oj vad trötta vi är. Lykke somnade halv sju igårkväll och sov till kvart över sex i morse, vaknade 2 ggr förstås, men ändå! Det har blivit mycket resande, först till Karlskrona och sen till Sassnitz, Tyskland, och sen tillbaka till Sverige och Falkenberg, och sen Örebro igen. Hon har varit så duktig lilla hjärtat. Men idag har hon varit lite grinig, och det har hon nog rätt att vara.

Semestern började hos mamma i Karlskrona. Där har vi haft det så mysigt! Vi har hunnit med att träffa många släktingar, både min farbror Göran och hans fru Gun, min kusin Erik och hans Ulrika och deras lilla dotter Bella. Moster Birgitta och Jan och kusin Sara har vi också hunnit träffa. Självklart också min mormor Signe. Att hon är 98 år i år kan ingen människa tro!

I Tyskland var båda mina systrar med och alla barn. Så Lykke har fått träffa kusinerna, så roligt så! Mirabell är 2 år i juni, och de verkar verkligen gilla varann. Lykke skiner upp som en sol när hon ser henne. Vi bodde på ett jättefint hotell, som också var ett jättestort badland, faktiskt större än Gustavsvik. Där tillbringade vi förstås en del tid. Det var väldigt varmt där inne, och inte optimalt för Lykke, men mamma och pappa tog en henne på promenad, så Jens och jag fick åka vattenrutschbanor för fulla muggar :-) Det var verkligen hur lyckat som helst. Vi åt gott, och pappa blev så glad över sina presenter.

Innan vi åkte hem till Örebro igår hann vi med en tur till Ullared! Man hittar alltid grejer där, men den här gången var det inte till mig utan till Lykke. Vi köpte bland annat en hoppgunga! Den ska vi försöka få upp ikväll, jag tror hon kommer gilla det!

Maten går rätt så bra nu. Vi hade med oss burkmat till Tyskland och det gillade hon minsann damen. Så när vi kom hem igår försökte jag göra mat så lik burkmaten som möjligt, och det funkade! Jag mixade så det inte fanns några klumpar, och hon har ätit bra både igår och idag. Tyvärr blir det ju lite knasigt med rutiner när man är iväg, så det får vi jobba på. Lykke äter numera 2 fasta mål mat per dag. Potatis/palsternacka/morot/majs vid lunch, och gröt som nästsista mål på kvällen.

Imorgon ska vi på 6-månaderskontroll, en dag för sent, för det är minsann idag lilla pärlan blir 6 månader, tiden går så fort!

Lykkes första semester

Nu åker vi till mamma och pappa i Karlskrona! Därefter bär det av till Tyskland och ett jättestort badland. Pappa fyller 60 och tar med hela familjen. Ska bli så roligt så! Men först ska vi vara i Karlskrona ett tag. Bara jag och Lykke, Jens kommer ner på torsdag.

Lykke har såklart fått sitt första pass nu när det är dags för att åka utomlands, och vårt lilla charmtroll ler på sitt passfort :-D Hon som hjälpte oss med passet sa att egentligen får man ju inte le på ett passfoto, men det kan man ju inte säga till en sån liten sötnos!

Idag hade vi urnsättning för Jens pappa. Jag kan inte fatta att det har gått 3 månader sen han gick bort. Ibland känns det som att det var igår, och ibland känns det som att det var flera år sedan. Det är en jättekonstig känsla som inte går att förklara.

Jens och Lykke har badat idag. Hon älskar att bada i vårt stora badkar med antingen mamma eller pappa. Att bada själv i sin badbalja ger hon inte mycket för damen. Hon har dessutom ätit jätteduktigt idag. Först 2 "iskubsbitar" potatispuré och sen nästan en hel portion gröt ikväll. Jag hoppas det gör att hon sover riktigt länge inatt, jag är jättetrött! Det är väl sviterna efter magsjukan som sitter kvar. Man hinner inte riktigt vila upp sig som småbarnsförälder ;-)

Nu dröjer det nog tills något nytt publiceras, men när vi är tillbaka kommer många nyheter och bilder från vår resa!

M-A-G-S-J-U-K-A

Mmm...just det, fy fy fy. Jag har mått så sjukt dåligt! Det började natten till i söndags med att jag mådde illa, och sen började jag kräkas i söndags morse. Det höll i sig till igår, och idag är jag bättre. Men hjälp vad matt man blir efter en sån där pärs!

I fredags var Jens gamla "kombo" Erland och hans lilla familj här. Dom har precis fått en liten dotter till som heter Leya, Brisa har blivit storasyster minsann. Fredrik och Victoria var också här. Vi åt tacos och pannacotta (min favvo). Vi hade en jättemysig kväll. Men sen började eländet, för på lördagen hade Lykke feber. Vi skulle egentligen på Lottas 30-årsfest, men det kändes inte bra i magen att lämna bort Lykke så jag valde att vara hemma. Jens åkte en sväng till Anders Björk som också fyllde 30 för att säga grattis och lämna en liten present. Lykkes feber steg, och hon hade 39,3 lilla skruttan. Hon fick alvedon på kvällen och en gång på natten. Det gick ändå bra måste jag säga. Nu är hon lite lite täppt i näsan, men det är ytterst lite. Jag hoppas så innerligt att hon ska slippa min hemska smitta.

Lykke och Jens har fått bo i gästrummet sen i söndags, och så har jag bara träffat Lykke när hon ska amma. Men idag har Jens börjat jobba igen och jag och Lykke har varit själva. Det har gått bra, men hjälp så trött jag är. Jag har sovit dåligt på nätterna, haft frossa och svettats om vartannat. Feber är ingen höjdare det heller. För övrigt saknade jag Lykke så mycket, så jag låg och kolla på kort på henne på natten, haha. Är ju så van att ha henne i spjälsängen precis brevid mig. Det är så rogivande att ligga och lyssna på hennes andetag.

En fråga bara, varför luktar pampersblöjorna så skumt?? Är det kemikalier eller vad? Det blir ingen fortsättning för Pampers i det här hushållet. Libero känns tryggt, miljömärkt och allt. Men ICAs blöjor ska vi ge en chans nu iaf!

Friskis, nej tack tycker Lykke idag

Idag ledde vi mammabarn gympan på Friskis, och jag kan väl konstatera att det gick sådär, och då är jag lite mild. Vi hade lagt in 2 nya låtar och jag var riktigt peppad. Lagom till de två nya låtarna kom tyckte Lykke att nu räcker det att ligga på en fårfäll på golvet och började protestera, högljutt! Som tur var hade jag en kollega med mig, som kunde bära lite på lillbruttan. Nä, vi håller tummarna att det går bättre nästa vecka. Väl hemma lyckades bruttan bajsa igenom Friskisbodyn också, haha. Och ja, vi hade libero igen.

Efter gympan följde Sandra och Tyra med hem och käkade lunch. Tyra har också börjat äta lite smått, och tyckte det var smaskens med potatispuré och bara gapade efter mer. Den effekten har inte puréerna haft på Lykke riktigt ännu, men det kommer nog :-)

Nu väntar vi på att pappa ska komma hem. Han är i Karlstad och jobbar och kommer nog inte än på ett par timmar. Så ikväll får Lykke och jag kämpa med gröten själva, Jens är nämligen GRYM på att ge henne gröt.

Lykke testar

Okej, vår tjej växer så det knakar vilket innebär att man får byta blöjstorlek lite titt som tätt. Nu har det blivit dags att prova blöjstorlek nummer 4! Vi har varit trogna Liberofans men 4an i Libero är en "up & go" det vill säga som en "trosa" som man drar på. Här följer min sammanfattning av den:

Använd i: 3 dar
Kissat igenom: 1 gång
Bajsat igenom 1 gång
Betyg hittills: 2

Näpp, känns inte som en favorit tyvärr. Så det blev tid att hitta på något annat. Idag köpte jag Pampers. Vi har bara provat dom i ett par timmar än så länge. Men visst känns dom mycket tunnare? Jag undrar hur det går när hon bajsar!? Och nog sjutton luktar dom väldigt skumt? Funderar på ICAs blöjor! Billiga, men kan dom vara något att ha tro?

För övrigt har jag ont i fötterna. Lykke och jag gick till och från Friskis idag. Skönt ändå måste jag säga. Jag är i valet och kvalet om jag ska orka med ett träningspass ikväll också...

Lykke med mamma och gudmor, och en saknad strumpa :-)


Påsklov och solen som försvann

Påsken försvann i en rasande fart! Långfredagen tillbringades som bekant hos Micke och Carro i deras nyinköpta mysiga hus. Dom bjöd på enchiladas och vi hade det verkligen jättetrevligt. Påskafton var vi hos Jens syster Penilla som hade ordnat en supermysig påskmiddag. Jag bidrog med dessert, vit chokladmousse. Lykke och Alvin fick bli påskkärring och påskgubbe, bild kommer så småningom. Påskdagen bestämde vi oss för att åka till grusgropen där Jens pappa jobbade. Vi tyckte det vore en fin idé att hitta en sten där som ska bli Lennarts gravsten. Jens hittade en perfekt sten nästan direkt. Det var riktigt jobbigt att åka dit måste jag säga, allting påminne förstås om Lennart, och saknaden blir så påtaglig.

Igår gjorde vi mest ingenting, såg en film i soffan och storstädade. Det känns inte lika kul att städa nu när man vet att man ska flytta.

Vi har fortsatt med gröt till Lykke, det är en riktig hit faktiskt! Hon gillar det, även om hon "kör bil" med munnen när skeden kommer in i munnen. Igår lyckades hon pricka mig med gröt i ögat den lilla spjuvern. Resultatet av gröten inatt var att hon sov 6 timmar i sträck! Hon somnade vid 20,30, vaknade 02,30 och ammade, sen var det dags för amning igen vid 5,30 och sen var hon klarvaken vid 06,50. Då gick vi upp Lykke och jag. Vi brukar gå in och lägga oss i gästrummet och gosa lite, så pappa får sova ordentligt tills det är dags för honom att jobba. (Visst är jag en fantastisk hustru ;-) Idag har vi haft sångstund och sjungit från alla böckerna som Lykke fick på dopet. VI har hunnit med en långpromenad, och Lykke har sovit ute i vagnen i 2½ timma.

Imorgon blir det Friskis, jag har gjort iordning lite ny musik till mamma barn gympan, så vi ska träffa Sandra, Tyra, Helena & Olivia och gå igenom det. Hoppas dom tycker att det blir bra!

Nu vaknar min lilla godbit, och det är dags för lite käk!

Palsternacka vs Gröt

Vår lilla sessa är väl inte direkt överförtjust i Palsternacka eller potatis heller för den delen. Vi har provat i lite över en veckas tid att ge henne detta. Idag var vi iväg hela dan, och så tänkte jag, äh vi tar väl och provar lite gröt till kvällen! Och oj minsanna det slank verkligen ner, hela smakportionen! Så nu är jag i valet och kvalet, ska jag ge henne både lite smakportion av potatis, palsternacka eller morot vid lunch plus gröt som kvällsmål? Kan någon erfaren morsa ge mig lite tips?

Lykke kör bil!

Jag har ju glömt berätta att Lykke har kommit på hur man "kör bil" med munnen, haha, hon är skitsöt när hon gör det. Salivet sprutar och hon är hur nöjd som helst att hon äntligen har kommit på det!

Inatt har hon sovit i sin spjälsäng för första gången, såklart inne hos oss, men ändå! Vi är nyss hemkomna från Micke och Carro. Vi har varit och sett deras fina hus som dom har köpt, ligger på Holmen i Örebro. Det var ett riktigt mysigt hus. Det är byggt 1926, och det riktigt känns vilken härlig anda det är i sådana hus. Lykke sover i spjälsängen och Jens är iväg och spelar TV-spel. Själv ska jag sjunka ner i soffan och kolla in Solsidan, det är ju riktigt bra :-)

RSS 2.0