152 friska slag :-)

Precis hemkommen från barnmorskan, och allt var bra! Ja, förutom järnvärdet som fortfarande är på tok för lågt. Så 2 järntabletter om dagen får hålla i helt enkelt! I övrigt var både socker och blodtryck bra. Och lilla pyret gav som vanligt barnmorskan Anna en riktig spark när hon skulle lyssna efter hjärtljuden, haha, det har blivit tradition på nåt vis. Nåja, 152 härliga friska hjärtljud klappade fram iallafall. Jag tycker det är lika häftigt varje gång. Tänk att det faktiskt är en helt annan liten person som faktiskt bor i mig! När jag kom in sa Anna (barnmorska): "jaha, jag ser att du har fått en elstöt!" Så det var bara att dra historian igen...

Nu är det snart dags för lite mat, sen ska Jens och jag på ÖSK-Gävle, det blir skoj!

Sköna söndag

Söndagar är rätt sköna dar egentligen. Oftast (och förhoppningsvis) har man hunnit göra det man tänkt i helgen, och söndagen kan bli en välförtjänt soffdag.

I fredags började jag plugga till min licensiering, oh my god! Allvarligt talat, det var inte så längesen jag läste på universitetet, men det här känns som en klass för sig. Det får helt enkelt bli så att certifieringen får vänta tills jag kommer tillbaka från mammaledigheten. Tänk om vi kan få typ världens snällaste barn så att jag kan ägna lite av mammaledigheten till att plugga, vilket drömscenario. Helgen i övrigt har varit ganska lugn, igår morse var jag på ett medelpass med Martin, supersko med massa bra musik. Det är lite störigt att man inte kan rocka loss lika hårt som vanligt, men snart så! Nu är snart 31 veckor fullgångna, och på tisdag går jag in i vecka 32. Tiden går fort! Imorgon ska jag till barnmorskan igen, lyssna på hjärtljuden, det är alltid lika spännande! Idag var vi en sväng till IKEA (Jens favoritplats i världen, hehe) och skulle köpa en garderob, det blev inget. Vi hade lite olika uppfattningar om hur högt det fick va o.s.v. Men jag tänkte faktiskt ta med mig svärmor och svärfar ikväll när Jens spelar innebandy, så får han en trevlig överraskning när han kommer hem, ja om vi hunnit montera och få upp allt förstås :-)

Jag satt och kollade i en graviditetskalender om pyrets utveckling. Den väger ca 1800 gram (var sitter resten av kilona jag gått up då???) och är 43 cm lång, det är inte så jääättepyttelitet ändå! Skulle jag föda på beräknat datum, 2 november så är det 63 dar kvar. Gud vad tiden går! Jag har dock ställt in mig på att gå över en del, det känns som att alla gör det. Krämpor under graviditeten, nja, jag tycker det går bra måste jag säga! Även om jag har foglossning ibland så att jag har svårt att gå, men jag hade nog nästan trott att det skulle vart värre. Om inte förlossningen är för hemsk, så kan jag nog fortfarande tänka mig en 3-4 barn. Jens vill dock ha max 2, så vi får väl se var det slutar!

Jens systers lille Alvin mår fint, och sover bra och verkar va en av världens goaste bebisar. Det är dom så väl värda!

Nu ska vi strax bege oss till Kumla, vi ska äta hos Jens föräldrar. Jag ska försöka skriva ett par rader i morgon, och dokumentera hjärtslagen!

El är farligt...

I morse klev jag ur duschen, och skulle föna håret med hårfönen jag fick i födelsedagspresent den 30 juli, fönen är alltså inte många dagar. Nåja, håret blev torrt, och jag skulle stänga av fönen. När jag gjorde det kom det ut ett blått sken från fönen, och jag fick en riktigt stöt i handen. En massa lampor i huset släcktes också, det hade tydligen slagit ut någon säkring. Jag blev lite omtumlad, och kände hur det surrade i handen, och att den var lite bortdomnad. Jag gjorde mig iaf iordning men tänkte lite på om det här kanske var farligt för bebisen, så jag bestämde mig för att ringa sjukvårdsupplysningen. Kvinnan jag pratade med uppmanade mig att åka till akuten omgående. Då blir man ju inte jättelugn... Men men, jag började med att ringa förlossningen för att höra vad de hade att säga. Barnmorskan jag pratade med då frågade först och främst om jag kände bebisen, och det gjorde jag. Hon sa att hon trodde att jag inte behövde komma in, utan om jag slutade känna bebisen skulle jag höra av mig igen. Hon skulle för säkerhets skull rådfråga läkarna, och om de skulle vilja ha in mig skulle hon ringa upp. Vi la på, och jag kände mig lite halvnöjd, fortfarande orolig och undrande varför sjuksköterskan på sjukvårdsupplysningen uppmanat mig att åka till akuten. Det gick ett par minuter, sen ringde barnmorskan upp igen och sa att läkarna ville att jag skulle komma in.

Jens kom hem och hämtade mig, och jag var ganska uppriven, framför allt rädd för att allt inte skulle stå rätt till med pyret i magen. Vi kom in till förlossningen och jag fick lägga mig på en brits, där de kollade av bebisens hjärtljud i ca en halvtimma. De tog blodtryck på mig, och kollade av pulsen. Men allt var som tur väl bra. Bebisen mådde fint, och hade jämna hjärtljud. Gud vilken skön känsla! Hjälp vad rädd jag var, tänk vad den kunde ställt till med den där hemska hårfönen. Den åker tillbaka till butiken pronto. Jag bestämde mig för att vara hemma från jobbet, hade huvudvärk och mådde lite illa, förmodligen på grund av all stress/spänning som släppte. Så idag har det varit en riktigt lugn dag, och jag börjar känna mig fit for fight igen, så imorgon är det jobbet som gäller. Nu är det åter dags för säng och lite vila. God natt!

Tvättstuga på g??

Gravid i vecka 30, och känner mig som en valross, haha. Jag glömmer bort att jag är gravid ibland, och försöker ösa på i samma tempo som vanligt, men jag blir snart varse om min mage, och lite kramp i benen, så påminnelsen kommer snabbt :-)

Idag kommer Jens pappa hit. Vi har en tvättstuga som är gaaammal. Vi flyttade in i vårt hus för snart 3 år sen, och det mesta börjar faktiskt bli fixat och klart. Men så var det det här med tvättstugan, ett projekt som har legat i våra tankar ett bra tag. I dagsläget har vi ett bubbelbadkar i badrummet, och tanken har alltid varit att sätta in en dusch i tvättstugan. Idag ska grabbarna (ja dessa är alltså Jens och hans pappa) börja kika på vad man kan hitta på för skoj. Roine har också varit här. Roine är gift med Jens faster och har jobbat med sånt här i massa år. Det är bra att få lite hjälp från en riktigt fackman! Jag tror ju alltid att sånt här ska bli klart på en eftermiddag, men nu har jag bestämt mig för att vara go och glad och inte fråga en gång när det är klart! Dessutom tänkte jag nog baka bullar! Vilken fru va!?

1 dag gammal

Jag har precis hållt i en en dag gammal bebis, lille Alvin, Jens systerson. Han är så fin och perfekt så det är otroligt! Jens syster Pernilla var också helt underbart fräsch måste jag säga! Åååååå, nu är jag sååå sugen på att få träffa vårt lilla pyre!

Party!

Igår var jag på 30-årsfest hos Carolina. Det var verkligen superkul! Tyvärr orkar man inte riktigt hänga med i samma tempo som övriga, men om ett par månader så! Hon hade hyrt en lokal på väster i stan, och bjöd på god mat och hade ett riktigt bra liveband. Det var jättekul att träffa alla kompisar, känns som det var evigheter sen! Det är då man kommer på att man jobbar rätt mycket, och kanske inte hinner med att träffa alla sina vänner så mycket som man önskar.

Jens syster fick en liten Alvin igår. Allt verkar ha gått bra, och han vägde lite över 4000 g och var 53 sm lång. Grattis! Hoppas vi får se det lilla underverket snart! Man blir allt lite avundsjuk på dom som är klara, vi längtar sååå att få träffa vårt lilla pyre i magen. H*n sparkar och lever rullan som vanligt inne i magen. H*n ligger ofta mer till höger, så man kan se att magen är lite sne. Barnmorskan sa att det är vanligt att barn hittar en "myshörna" i magen, och ofta vill ligga just där. Det är rätt fränt. Nu har man också börjat känna att det är någon liten kroppsdel som putar ut. Igårkväll låg den med rumpan utåt, och rätt vad det är kan man känna en liten häl som sparkar ut. Det är så häftigt, så det går liksom inte att beskriva.

Appropå pyret, nu börjar väl sviterna av graviditeten att ge sig till känna. Jag bestämade att jag skulle gå och träna i fredags, så jag gick på ett medelpass, och cyklade fram och tillbaka från jobbet. Sånt där har ju aldrig varit några problem för  mig. Men på kvällen trodde jag helt ärligt att jag skulle smälla av! Foglossning, jo tack, nu vet jag hur det känns. Jag kunde inte gå, Jens fick stötta mig när jag behövde gå upp. Det känns som en kniv som sticker in bak på vänster sida i ryggen. När jag vaknade igår var det mycket bättre, men ajaj, det gjorde fortfarande ont. Samma sak i morse när jag vaknade. Nu funderar jag på vad jag kan hitta på för träningsform istället. Får jag inte röra på mig kommer jag bli tokig! Eller iallafall lite mer tokig än vad jag redan är :-)

Skärpning!

Nu var det alldeles för längesen jag skrev! Men det har hänt en hel del... MIn kära farmor gick bort den 25 juli, så det har varit en del med begravning o.s.v. Mamma och pappa har också varit här, i hela 12 dar faktiskt! Vi har haft jättemysigt hela tiden, även om jag har jobbat mest. Jag har fyllt år, och fick en massa fina paket. Bland annat Madonna biljetter av Jens, hur coolt är inte det liksom!? Vi var där i söndags, och jag kan nog erkänna att det är det bästa jag någonsin varit på.

Både Erika och Henrik och Micke och Lotta har fått varsin liten tjej. Erika och Henriks lilla Olivia var vi och kikade på i söndags. Hon är sååå söt! Micke och Lottas lilla Sally har vi inte hunnit se än, men det får vi hoppas blir snart.

Idag var vi hos barnmorskan igen Jens och jag. Jag hade vuxit 5 centimeter sen sist, så nu var det där symfusmåttet på 27 cm, och jag verkar följa "normal" kurvan. Jag har nu gått in i vecka 29. Hjärtslagen låg idag på 147, och liksom sist valde vårt lilla pyre att ge vår barnmorska en riktig kick i örat när hon skulle lyssna på hjärtljuden, haha. Jag tycker jag mår bra faktiskt, lite tråkigt bara att fogarna har börjat spöka för mig. Det kommer särskilt när jag är ute och går och tränar. Jag fick lite tips från barnmorskan som jag hoppas ska hjälpa. Mina fötter är groteska kvällstid, svullna och dana. Men, inga större besvär än så, så jag ska verkligen inte klaga!

Nu ska jag sova, sviterna från Madonna sitter i ännu, kom inte hem förräns kl 4 i söndags morse, och har ju som vanligt jobbat som en tok både måndag och tisdag.

RSS 2.0